Reacties na een truffel ceremonie


Reacties na een truffel ceremonie (bron: Truffel ceremonie Nederland)


Truffel Ceremonie over triptherapie blog: Bij triptherapie hebben ze geschreven over Reacties na een truffel ceremonie op January 16, 2022. U kunt dit bericht hieronder lezen Korte berichtjes na de truffel ceremonie Wat zijn de laatste 4 psychedelische sessies toch heerlijk geweest met mooi werk. Het is heel mooi om een te mogen helpen en …

Truffel Ceremonie over triptherapie blog:

Bij triptherapie hebben ze geschreven over Reacties na een truffel ceremonie op January 16, 2022. U kunt dit bericht hieronder lezen

Korte berichtjes na de truffel ceremonie

Wat zijn de laatste 4 psychedelische sessies toch heerlijk geweest met mooi werk. Het is heel mooi om een te mogen helpen en nog mooier wanneer ik mensen uit de put kan halen door een mooie individuele truffel ceremonie/sessie met deze personen kan doen. Dankbaarheid, geluk en verbondenheid staat dan echt centraal en werkt beiden kanten op. Hieronder wat reacties die ik met jullie kan delen zonder de identiteiten van de klanten te comprimeren.

Tegen depressie en gebrek zingeving:

Tegen angsten en depressie:

Tegen laag zelfbeeld en depressie:

Waarom zou jij een truffel sessie willen doen?

Bij de bovenstaande personen was depressie de gedeelde factor. Depressie is dan ook de meest voorkomende klacht die we behandelen en het succespercentage ligt dan ook het hoogst bij depressie vergelijken bij andere klachten/aandoeningen. Toch kunnen we de truffel sessie zodanig op maar maken dat we ook andere klachten en aandoeningen kunnen behandelen. Verslavingen, angstklachten, burn-out, laag zelfbeeld en psychosomatische klachten komen het meest voor naast het behandelen van een depressie.

Wil jij ook door ons geholpen worden? Bij triptherapie start het met de intake en op basis van de ingevulde gegevens bekijken we ten eerste of je veilig een sessie kan ondergaan. Bij groen licht kan je een sessie reserveren via de informatie die we je toesturen. Nadat je dan een datum hebt gereserveerd geven we je extra persoonlijke adviezen op de eerder ingevulde intake. Door deze extra adviezen verbeteren we ten eerste de jouw neurochemie waardoor je al verbeteringen zou kunnen opmerken voor de sessie. Tevens zorgt een betere balans in de neurochemie voor een betere psychedelische sessie en dus ook voor een betere uitkomst. Verder ontvang je voor jouw sessie meer informatie in de vorm van boeken/video’s/opdrachten die dan invloed kan hebben op jouw trip.

De intake invullen kan via deze link:

Intake triptherapie

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Reacties na een truffel ceremonie

Bezoek ook onze partnersites zoals Truffel sessie, lsd therapie, truffel ceremonie, LVL 5 en , psiloflora.


Truffel ceremonie Nederland


GABA, DHEA en psilocybine tegen verslaving?


GABA, DHEA en psilocybine tegen verslaving? (bron: Truffeltherapie)


De originele post over GABA, DHEA en psilocybine tegen verslaving? is overgenomen van de volgende blog: Triptherapie GABA, DHEA en psilocybine tegen verslaving? Verslaving vanuit biochemisch oogpunt Verslavingen worden vaak gezien als een soort van morale nalatigheid of zwakte van de verslaafden. Deze maatschappelijke kijk op verslavingen is onterecht en draagt juist niet bij aan […]

De originele post over GABA, DHEA en psilocybine tegen verslaving? is overgenomen van de volgende blog:

Triptherapie GABA, DHEA en psilocybine tegen verslaving?

Verslaving vanuit biochemisch oogpunt

Verslavingen worden vaak gezien als een soort van morale nalatigheid of zwakte van de verslaafden. Deze maatschappelijke kijk op verslavingen is onterecht en draagt juist niet bij aan de oplossing voor de verslaafde. Verslavingen ontstaan nooit door een defecte geest, maar door de biochemische staat van het brein. Net zoals een tumor krijgen is het verslaafd worden aan een middel waarschijnlijk beiden wat iemand overkomt vanwege hoe de natuur nou eenmaal werkt. Hoe ons brein werkt dicteert nou eenmaal wat we denken en wat we doen. Laten we verslavingen bespreekbaar maken. Het is geen schande maar we kunnen er samen wel wat aan doen.

Verslaafd aan verdovende drugs a.k.a downers?

GHB, Alcohol en cannabis zijn middelen die vallen onder de verdovende categorie drugs. Deze downers worden vaak gebruikt om tot rust te komen kunnen voor onrustige personen een verslavende werking hebben. Door GABA receptoren te stimuleren ontstaat de rustgevende werking waarbij dopamine vrijkomt. Dopamine is onder andere een belonings–neurotransmitter, wat het nog verslavender maakt vooral voor personen die al lage dopamine-waarden hebben. Juist bij deze personen kan de combinatie van GABA en DHEA de kans aanzienlijk verhogen om succesvol af te kicken van deze verslavende middelen. Verschillende onderzoeken (hier en hier) suggereren dat de activatie van GABA receptoren en de verhoogde DHEA concentratie statisch betere kansen geeft om te stoppen met verslavende middelen.

En de verslavende uppers?

Uppers zijn stimulerende middelen zoals cafeïne, nicotine, cocaïne, amfetaminen en MDMA. Ook bij de uppers speelt een soortgelijk proces een rol. In plaats van dat GABA een grote rol speelt, speelt nu dopamine een grotere rol. Bijna alles met een verslavende werking maakt gebruik van hoe onze dopamine receptoren werken en de beïnvloeding van prikkelgeleiding in het brein. Ook verslavingen zoals gokken, porno en social media en eten (suikers) maken gebruik van dit systeem. Hoe gevoeliger iemand is voor dopamine (bij bijvoorbeeld overstimulatie, ADD/ADHD, lage concentraties dopamine of eenzaamheid) des te meer grip een verslaving kan hebben. Bij het behandelen van verslavende uppers kan de combinatie DHEA en tyrosine helpen, maar ook GABA. Tyrosine is een bouwstof van o.a. dopamine.

Epigenetica speelt ook een rol

Een relatief nieuw gebied voor de wetenschap is de rol van genetica en epigenetica bij verslavingen. Sommige personen zijn vanwege de overgeërfde genen al gevoeliger voor verslavingen. Bepaalde soorten drugs genen aan en uit kan zetten en dit noemen we epigenetica. Door dit proces kan er een nieuwe balans ontstaan in signaalstoffen die een verslaving erger kan maken. De volgende video is voor degenen die epigenetica interessant vinden en termen uit de biochemie enigszins begrijpen.

Hoe te stoppen met de verslaving?

We schreven eerder dat de stoffen DHEA, GABA en tyrosine kunnen helpen om de craving naar dopamine (verslaving) te beteugelen. Hierdoor verhoog je de kans op succesvol stoppen met de verslaving met zo’n 38% volgens het eerder genoemde DHEA onderzoek. GABA heeft een extra positieve uitwerking bij de aanpak van de verslaving bij downers en tyrosine bij de uppers.

Psychedelica staan er om bekend om de succeskans aanzienlijk te verhogen. Naast de verandering in de balans van neurotransmitters, wat al heel goed kan werken tegen verslaving, kan het ook zijn dat het bepaalde genen weer juist aan of uitzet waardoor de verslaving nog beter te behandelen is. De serotonerge werking van psychedelica staat er namelijk om bekend dat ze via de 5HT receptoren en daarmee ook BDNF receptoren de epigenetica te beïnvloeden.

Onze aanpak bij verslavingen

Bij triptherapie maken we gebruik van verschillende methoden tegelijk. Ten eerste adviseren wij na het starten van een traject welke voeding en supplementen jou kunnen helpen de neurochemie te herstellen. De voorgestelde supplementen kunnen dus de eerder genoemde zijn of een combinatie wat beter bij de individu past. Deze adviezen worden gemaakt op basis van de intake en de neurotransmittertest. Bij verslavingen raden we vaak aan om een aantal dagen een dopamine detox te doen voordat we een psychedelische sessie doen. Na zo’n twee weken na de start van een traject gebruiken psychedelische sessie om het brein nog meer in balans te brengen. Soms zijn het de inzichten die helpen om definitief te stoppen. Het kunnen ook de fysieke veranderingen in het brein zijn die ontstaan na zo’n sessie.

Meer weten?

Maak gebruik van de onderstaande links om meer te leren over hoe de verschillende elementen van de verslavingsbehandeling samenwerken voor het beste resultaat.

Dopamine | Dopamine detox | GABA | Serotonine | Psilocybine tegen verslavingen

Het originele bericht komt van de onderstaande link

GABA, DHEA en psilocybine tegen verslaving?

Bezoek ook onze partnersites zoals Truffel sessie, lsd therapie, truffel ceremonie, LVL 5 en , psiloflora.


Truffeltherapie


AD: Triptherapie 2 jaar therapie in één truffel sessie


AD: Triptherapie 2 jaar therapie in één truffel sessie (bron: Truffeltherapie)


De originele post over AD: Triptherapie 2 jaar therapie in één truffel sessie is overgenomen van de volgende blog: Triptherapie AD: Triptherapie 2 jaar therapie in één truffel sessie Het Algemeen Dagblad Het AD schrijft vaker over psychedelica als therapeutische hulpmiddel en nu dus ook over triptherapie. De strekkingen van de artikelen lopen uiteen en […]

De originele post over AD: Triptherapie 2 jaar therapie in één truffel sessie is overgenomen van de volgende blog:

Triptherapie AD: Triptherapie 2 jaar therapie in één truffel sessie

Het Algemeen Dagblad

Het AD schrijft vaker over psychedelica als therapeutische hulpmiddel en nu dus ook over triptherapie. De strekkingen van de artikelen lopen uiteen en we noteren er hier even een paar.

 • ‘Truffel net zo populair als verboden paddo ‘
 • ‘De paddo is geen direct gevaar voor de volksgezondheid’
 • Mdma, ketamine en ayahuasca als medisch middel? ‘Als je erin gelooft, werkt het’
 • Paddo’s bij het ontbijt voor een beter humeur

Triptherapie: niet twee jaar bij therapeut maar één goede trip voor mentale doorbraak

De beste titel gaat natuurlijk over triptherapie.nl en dat is de bovenstaande kop. Hoe geweldig is het als een klant over ons schrijft in het AD waarvan de titel suggereert dat de sessie die we met haar deden zo sterk was dat het 2 jaar therapie in 1 dag was? Op die desbetreffende dag wist ik helemaal niet dat Suus Ruis een schrijfster was (Journalist/ auteur van allerlei boeken/ professioneel opstellen-schrijver/ huurwoordenaar/sharpest pencil in the box in haar eigen woorden). Deze individuele truffel sessie aan huis was dan ook in eerste instantie bedoeld om angsten en neerslachtigheid te behandelen.

De highlights van het artikel

Enkele highlights van het artikel om een beeld te kunnen maken waar het over gaat:

Na een roerige jeugd die bol staat van trauma en verlies kampt journalist Suus Ruis (47) met angsten en neerslachtigheid. Omdat ze geen zin heeft in langdurige psychotherapie, besluit ze voor psychedelica gaan, de werkzame stof in truffels en paddo’s. ‘En ik ben nog wel fel anti-drugs.’

Lang verhaal kort: mijn angstgevoelens werden er in de loop der tijd niet minder op, en toen ik een jaar of 22 was sloeg een loodzware en gitzwarte depressie me neer. Intensieve psychotherapie en medicijnen hielpen me er bovenop, maar het is altijd een aandachtspunt gebleven.

Gedurende de hele trip doemt hetzelfde beeld op: ik als klein meisje op een bootje, varend op een donkere, woeste zee. Nou ja, varend… me met witte knokkels vasthoudend aan een mast en maar hopen dat de gigantische golven me niet opslokken. Op het moment dat de psilocybine langzaam begint uit te werken, realiseer ik me dat die golven zo hoog en woest en oncontroleerbaar zijn omdat ik ze dat maak. Ik ben het leven gaan zien als een ontembare, dreigende zee. Het is maar wachten tot dat bootje kapseist.

Eerlijk is eerlijk: ze zijn nog niet weg. Maar ik merk dat situaties die me normaal de stuipen op het lijf jagen – een confronterend telefoontje met een opdrachtgever bijvoorbeeld – me ineens veel minder doen. Alsof er een zachte deken over die steen in mijn maag is gelegd. En als er wel angst opdoemt, verdwijnt die veel sneller.

Het volledige artikel

Je leest het volledige artikel via de onderstaande link:

Triptherapie: niet twee jaar bij therapeut maar één goede trip voor mentale doorbraak (AD.nl)

Het originele bericht komt van de onderstaande link

AD: Triptherapie 2 jaar therapie in één truffel sessie

Bezoek ook onze partnersites zoals Truffel sessie, lsd therapie, truffel ceremonie, LVL 5 en , psiloflora.


Truffeltherapie


Recensie truffel ceremonie (individueel(


Recensie truffel ceremonie (individueel( (bron: Paddotherapie)


Recensie truffel ceremonie (individueel( via Psychedelische therapie Nederland: Psychedelische therapie: Recensie truffel ceremonie (individueel( 3 weken geleden heb ik een truffelceremonie met Marcel gedaan(milde dosis). Hoewel ik goede hoop had dat ik verlichting met mijn klachten zou ervaren is dit ver boven mijn verwachtingen uitgekomen. De trip was voor mij minder visueel dan ik had […]

Recensie truffel ceremonie (individueel( via Psychedelische therapie Nederland:

Psychedelische therapie: Recensie truffel ceremonie (individueel(

3 weken geleden heb ik een truffelceremonie met Marcel gedaan(milde dosis). Hoewel ik goede hoop had dat ik verlichting met mijn klachten zou ervaren is dit ver boven mijn verwachtingen uitgekomen.

De trip was voor mij minder visueel dan ik had verwacht, maar het was een hele fijne sessie. Een soort van droomvlucht door plekken, emoties, concepten en personen. Als ik het in een zin moest omschrijven.

De volgende dag merkte ik de eerste veranderingen al.
*weinig tot geen behoefte aan blowen (na een 8 jaar durende verslaving)
*geen sneltrein aan gedachten meer, nu meer een toeristische stoptrein.
*geen depressieve gevoelens meer, ook geen suïcidale wens meer (na 20 jaar depressieve en suïcidale klachten)
*mijn sociale angst is nu meer een milde irritatie waar ik soms last van heb.
*ik voel mij een stuk comfortabeler in mijn mannelijkheid terwijl ik dat voor de sessie als iets negatiefs ervaarde.

Dit zijn wel de grootste veranderingen die noemenswaardig zijn.

Ik en ook zeker mijn vriendin moesten de eerste week erg wennen, ik was niet meer de onrustige stuiterbal die continu over meerdere dingen nadacht. Maar we zijn nu beide erg blij met hoe het nu is.

Niet iedereen zal zulke grote veranderingen ervaren maar ik reken mijzelf erg gelukkig dat ik dat wel mocht hebben.

Wat het meeste hielp was denk ik dat ik mij vrij snel na de kennismaking erg veilig bij Marcel voelde en ik mij met gemak aan de trip kon overgeven.

Marcel duizendmaal dank en misschien wel tot de volgende keer!

Ik kan iedereen die zich veilig voelt bij de overgave deze ceremonie aanraden.

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie: Recensie truffel ceremonie (individueel(

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psychedelica therapie: Recensie truffel ceremonie (individueel(

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

In samenwerking met deze sites:

Ayahuasca
Neurotransmitter test
Psilocybine kopen
Psilocybine therapie Nederland
Psychedelic therapy
Triptherapie forum
Truffel ceremonie
Truffel therapie

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Recensie truffel ceremonie (individueel(

Bezoek ook onze partnersites zoals Truffel sessie, lsd therapie, truffel ceremonie, LVL 5 en , psiloflora.


Paddotherapie


RE: Macro-dosis OK tijdens micro-dosing periode?


RE: Macro-dosis OK tijdens micro-dosing periode? (bron: Psychedelische therapie Nederland)


@krismos  Je kan door microdoseren een lichte tolerantie opbouwen waardoor de macrodosis net even minder goed werkt. Met psychedelica is het zo dat de tolerantie die opgebouwd is tussen 1 a 2 weken helemaal weg is. Vandaar dat het advies doorgaans is om 2 weken niet te microdoseren voor een hoge dosering. Het originele bericht…
Lees meer

@krismos 

Je kan door microdoseren een lichte tolerantie opbouwen waardoor de macrodosis net even minder goed werkt. Met psychedelica is het zo dat de tolerantie die opgebouwd is tussen 1 a 2 weken helemaal weg is. Vandaar dat het advies doorgaans is om 2 weken niet te microdoseren voor een hoge dosering.

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie: RE: Macro-dosis OK tijdens micro-dosing periode?

Het originele bericht komt van de onderstaande link

RE: Macro-dosis OK tijdens micro-dosing periode?

Bezoek ook onze partnersites zoals Truffel sessie, lsd therapie, truffel ceremonie, LVL 5 en , psiloflora.


Psychedelische therapie Nederland


Macro-dosis OK tijdens micro-dosing periode?


Macro-dosis OK tijdens micro-dosing periode? (bron: Psychedelische therapie Nederland)


Ik ben sinds een 2 a 3-tal weken bezig met micro-dosing volgens het Fadiman protocol. Mijn laatste dosis was donderdag. Nu wil ik vanavond een macro dosis nemen met een vriend. Heeft iemand hier ervaring mee; macro-dosis tijdens micro-dosing periode? Ik hoor graag jullie ervaring. Of je bv wel veel voelt van de macro-dosis. Thanks…
Lees meer

Ik ben sinds een 2 a 3-tal weken bezig met micro-dosing volgens het Fadiman protocol. Mijn laatste dosis was donderdag. Nu wil ik vanavond een macro dosis nemen met een vriend. Heeft iemand hier ervaring mee; macro-dosis tijdens micro-dosing periode? Ik hoor graag jullie ervaring. Of je bv wel veel voelt van de macro-dosis.

Thanks alvast voor je reactie!

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie: Macro-dosis OK tijdens micro-dosing periode?

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Macro-dosis OK tijdens micro-dosing periode?

Bezoek ook onze partnersites zoals Truffel sessie, lsd therapie, truffel ceremonie, LVL 5 en , psiloflora.


Psychedelische therapie Nederland


Meditatie en psilocybine


Meditatie en psilocybine (bron: Psychedelische therapie Nederland)


Meditatie en psilocybine Er is een hernieuwde interessen maar de combinatie van meditatie en psychedelica zoals psilocybine uit paddenstoelen of magic truffels. Ook de combinatie met microdoseringen LSD analogen worden populairder.  We hebben enige tijd geleden al een blog over dit topic geschreven. U vindt de blog over meditatie en psychedelica via de link hieronder.…
Lees meer

Meditatie en psilocybine

Er is een hernieuwde interessen maar de combinatie van meditatie en psychedelica zoals psilocybine uit paddenstoelen of magic truffels. Ook de combinatie met microdoseringen LSD analogen worden populairder. 

We hebben enige tijd geleden al een blog over dit topic geschreven. U vindt de blog over meditatie en psychedelica via de link hieronder.

 

Lees hier meer over de combinatie van meditatie en psilocybine

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie: Meditatie en psilocybine

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Meditatie en psilocybine

Bezoek ook onze partnersites zoals Truffel sessie, lsd therapie, truffel ceremonie, LVL 5 en , psiloflora.


Psychedelische therapie Nederland


Beoordeling psychedelische sessie


Beoordeling psychedelische sessie (bron: Psychedelische therapie Nederland)


Ik merk structureel verbetering. In mijn omgeving maar zeker intern. Door uitdagende situaties aan te gaan train ik mijzelf minder primair te reageren, maar meer te analyseren wat er precies gezegd wordt. Ik heb er meer het geduld voor, word er steeds beter in en het gaat steeds meer als vanzelf. Mijn behoefte aan alcohol…
Lees meer

Ik merk structureel verbetering. In mijn omgeving maar zeker intern. Door uitdagende situaties aan te gaan train ik mijzelf minder primair te reageren, maar meer te analyseren wat er precies gezegd wordt. Ik heb er meer het geduld voor, word er steeds beter in en het gaat steeds meer als vanzelf. Mijn behoefte aan alcohol is minder en ben in de regel meer opgewekt en in het moment.

Krijg veel positieve feedback van mijn omgeving ook. Meer rust straal ik uit. Erg positief allemaal.

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie: Beoordeling psychedelische sessie

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Beoordeling psychedelische sessie

Bezoek ook onze partnersites zoals Truffel sessie, lsd therapie, truffel ceremonie, LVL 5 en , psiloflora.


Psychedelische therapie Nederland


Psilocybine en PTSS


Psilocybine en PTSS (bron: Paddotherapie)


Psilocybine en PTSS via Psychedelische therapie Nederland: Psychedelische therapie: Psilocybine en PTSS Psychedelica bij PTSS Steeds vaker kan je lezen dat bij PTSS psychedelica zoals MDMA en psilocybine wordt ingezet ter verlichting van de klachten. Er verschijnen dan ook met regelmaat onderzoeken over met name psilocybine behandelingen. Bij PTSS kunnen psychedelica een rol spelen om […]

Psilocybine en PTSS via Psychedelische therapie Nederland:

Psychedelische therapie: Psilocybine en PTSS

Psychedelica bij PTSS

Steeds vaker kan je lezen dat bij PTSS psychedelica zoals MDMA en psilocybine wordt ingezet ter verlichting van de klachten. Er verschijnen dan ook met regelmaat onderzoeken over met name psilocybine behandelingen. Bij PTSS kunnen psychedelica een rol spelen om de reactie op triggers minder extreem te maken.

Lees hier meer over onderzoeken naar psychedelica

Psilocybine Behandeling bij PTSS

Wij zetten psilocybine-behandelingen met name in bij depressieve klanten, maar ook bij klanten met angstklachten. Vaak zijn angstklachten diep verbonden met depressie aangezien stress de hoeveelheid serotonine indirect verlaagd. Laag serotonine is een indicator voor angsten en depressie en kan door een negatieve spiraal de situatie verergeren. Psilocybine, wat na omzetting psilocine vormt, is een psychedelica die wellicht wel het meeste lijkt op serotonine en kan daarmee depressieve gevoelens direct wegnemen. Verder kunnen er tijdens de psilocybine sessies inzichten ontstaan, nieuwe hersenverbindingen, connectie met het goddelijke, empathie, sympathie en zelfliefde worden ervaren. Al deze eigenschappen van psilocybine kunnen mensen met PTSS helpen.

Trippen, het onderbewustzijn en PTSS?

Laten we meteen vertellen dat psychedelica en PTSS ook voor een bad-trip kan zorgen waarbij alle angsten naar boven kunnen op een negatieve manier. Bij personen met PTSS kan dit een verergering van de situatie veroorzaken. Het is dan ook zeer belangrijk om de juiste voorbereiding te treffen, de juiste situatie tijdens de trip te bewerkstelligen en om een ervaren triptherapeut/begeleider in de buurt te hebben. Als al deze zaken op orde zijn minimaliseer je de kans op een bad trip aanzienlijk.

De voorbereiding van de behandeling

Medicatie check

Bepaalde medicatie die doorgaans worden voorgeschreven voor het onderdrukken van de symptomen bij PTSS kunnen beslist niet samen met de meeste psychedelica.

Antidepressiva (SSRI, MAO remmers, TCA) of andere psychoactieve medicijnen kunnen vanwege gezondheidsredenen niet gecombineerd worden met psilocybine.

Personen met ernstige hartklachten en/of medicatie ten behoeve van de hart- en vaatfunctie (Tramadol! e.d.) kunnen helaas ook geen psilocybine behandeling ondergaan.

Disclaimer: Overleg altijd met de arts die de medicatie voorschrijft of en hoe deze medicatie veilig kan worden afgbebouwd. Stop nooit zomaar direct met medicijnen!

De neurochemie verbeteren

Op basis van de intake en neurotransmittertest die tijdens het aanmelden wordt ingevuld zullen wij een advies maken t.b.v. de neurochemie. Dat wil zeggen dat we supplementen, voeding en activiteiten zullen gaan aanbevelen om alvast de neurotransmitters in balans te krijgen alvorens we de psychedelische sessie doen. Het komt redelijk vaak tot bijna altijd voor dat de gehalte van de neurotransmitters GABA en serotonine laag zijn bij PTSS. Een laag gehalte GABA dient bij PTSS altijd eerst op peil worden gebracht om zo’n goed mogelijke psychedelische sessie te bewerkstelligen.

Lees hier meer over GABA/glutamaat en bad trips

Breng de triggers in kaart

Het is bij een psilocybine behandeling tegen PTSS handig om overzicht te maken van de triggers die stress veroorzaken. Dit kunnen geluiden, situaties, personen of andere zaken zijn. Daarnaast is het handig om de primaire respons op te schrijven. Met de primaire respons bedoelen wij dan de automatische reactie van het lichaam/gedachten, wat vaak iets te maken heeft met de fight/flight/freeze reactie. Verder kan er worden opgeschreven wat de secundaire respons is en daarmee bedoelen we wat voor bewuste keuze je maakt na de trigger en primaire respons. Maak voor het gemak een tabel die er ongeveer zo uit ziet:

Triggers Primaire respons Secundaire respons
Geluid
Buurman
Scheldwoord

In het geval je niet zeker weet wat je triggers zijn of de repsonses, vul dan zo veel mogelijk in en laat de onbekenden leeg.

De psilocybine sessie bij PTSS

De psilocybine sessie bij een PTSS-behandeling verloopt iets anders dan bij andere sessies. Het voorgesprek van de sessie zelf, het opkomen en de piek van de psilocybine sessie heeft nog niets direct met de behandeling van PTSS te maken maar met de anti-depressieve eigenschappen een psilocybine trip. Het is juist de coming down waar we oog zullen hebben voor de angsklachten, triggers en responses. Tijdens de coming down gebruiken we de inzichten, de tevredenheid en alle andere positiviteit om te praten over de PTSS gerelateerde zaken zodat het brein deze begrippen op een andere manier gaat opslaan. Met een zeer sterk gevoel van tevredenheid en acceptatie kunnen de onderbewuste processen worden veranderd doordat de associaties veranderen terwijl het brein in een staat is waar het makkelijker nieuwe verbindingen maakt.

Aanmelden voor een behandeling?

Maak gebruik van onderstaande link om de intake in te vullen. We bekijken dan wat voor behandeling voor jou mogelijk is.

Intake psychedelische sessie

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psychedelica therapie: Psilocybine en PTSS

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

In samenwerking met deze sites:

Ayahuasca
Neurotransmitter test
Psilocybine kopen
Psilocybine therapie Nederland
Psychedelic therapy
Triptherapie forum
Truffel ceremonie
Truffel therapie

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psilocybine en PTSS

Bezoek ook onze partnersites zoals Truffel sessie, lsd therapie, truffel ceremonie, LVL 5 en , psiloflora.


Paddotherapie


Open truffel ceremonie en Corona


Open truffel ceremonie en Corona (bron: Truffeltherapie)


De originele post over Open truffel ceremonie en Corona is overgenomen van de volgende blog: Triptherapie Open truffel ceremonie en Corona Coronawinter gooit roet in het eten We staan aan de vooravond van de tweede Coronawinter en de geschiedenis leert ons dat vaak het tweede winterseizoen na een virusuitbraak de vervelendste is en de grootste […]

De originele post over Open truffel ceremonie en Corona is overgenomen van de volgende blog:

Triptherapie Open truffel ceremonie en Corona

Coronawinter gooit roet in het eten

We staan aan de vooravond van de tweede Coronawinter en de geschiedenis leert ons dat vaak het tweede winterseizoen na een virusuitbraak de vervelendste is en de grootste impact heeft. Met dit vooruitzicht en de huidige politieke beleidsvoering zorgt dit voor onzekerheid of onze truffel ceremonies wel kunnen doorgaan. Momenteel staat de laatste gepland voor 4 december met een maximale bezetting van vier personen en zal dit voorlopig de laatste zijn gedurende deze Corona-winter.

Individuele sessies gaan door

Individuele truffel sessies en truffel ceremonie voor besloten groepen gaan wel door. Je kan dus wel zelf een groepje samenstellen van maximaal 4 personen of een individuele sessie boeken. Deze sessies doen wij op onze locatie in Schiedam of bij de klanten thuis/Airbnb/hotel. Maak gebruik van de onderstaande links voor meer informatie.

Psychedelic loft Schiedam | Truffel sessie aan huis

Blijf gezond!

Fysieke en psychische gezondheid zijn één. Blijf daarom op beiden manieren op alle vlakken goed voor jezelf zorgen. We geven hieronder een aantal tips om de schadelijkheid van COVID-19 te verminderen.

 • Voorkomen van besmetting
 • Vaccinatie (niet ouder dan 6-9 maanden)
 • Vitamine D
 • Vitamine C en E (antioxidanten)
 • Quercetine (kappertjes en rode uien)
 • Shiitake paddenstoelen
 • Kurkuma
 • Zink
 • Selenium (Paranoot)
 • Lichaamsbeweging

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Open truffel ceremonie en Corona

Bezoek ook onze partnersites zoals Truffel sessie, lsd therapie, truffel ceremonie, LVL 5 en , psiloflora.


Truffeltherapie


Creatief met dansen, coaching en truffels


Creatief met dansen, coaching en truffels (bron: Truffel sessie)


Het originele bericht komt van de onderstaande link Magic Dance: Creatief met dansen, coaching en truffels Wat maakt de Magic Dance bijzonder? De Magic Dance ceremonie is een combinatie van danscoaching, vrije dansexpressie en psychedelica …
Het originele bericht komt van de onderstaande link

Magic Dance: Creatief met dansen, coaching en truffels

Wat maakt de Magic Dance bijzonder?

De Magic Dance ceremonie is een combinatie van danscoaching, vrije dansexpressie en psychedelica (magic truffels). Wil je meer bewust worden van jezelf, je lichaam, de ander, en het effect hiervan meenemen in je normale leven? Dan is dit de creatieve manier om bezig te zijn met je persoonlijke groei. We gaan verder dan alleen woorden.

Het is geen therapie

Zie het niet als een therapeutische begeleidingsvorm. Je gaat niet je verleden of problemen analyseren. Bij coaching gaat het om wat er in het heden afspeelt en wat je wilt bereiken. Je gaat voor jezelf opzoek naar oplossingen. Jij komt met je eigen intentie en wij als coaches ondersteunen je in dit creatieve proces.

De antwoorden zitten in jezelf

Tijdens de Magic Dance ceremonie helpen we je zelf te onderzoeken wat het beste is voor jou. Dans, beweging en muziek is een middel die we hiervoor gebruiken, maar het is totaal geen doel om je beter te leren dansen. De ceremonie is met maximaal 12 personen waardoor er genoeg ruimte en veiligheid is om je eigen verhaal te ontdekken. Er zal meer diepgang zijn als je een individuele sessie doet, maar de groep zorgt ook weer voor mooie interacties en inzichten.

Wat doen de truffels?

Voordat je begint aan de vrije dans neem je een lage dosis magic truffels in waardoor je emotionele belevenis nog een innerlijke laag dieper gaat.

De bekende actieve stoffen in truffels zijn psilocybine en psilocine. Psilocybine wordt ook door het lichaam omgezet in psilocine. Dat is een stof dat lijkt op ons lichaamseigen serotonine. Een verhoogde activiteit van psilocine en serotonine zorgt voor verbondenheid, emotionele uitschieters, tevredenheid en een minder actief ego. Gebieden die normaal gesproken strikt gescheiden zijn kunnen nu vrij met elkaar communiceren. Hierdoor kun je dingen in een ander perspectief zien of tot creatieve oplossingen komen.

Je lichaam-in-beweging is ondersteund in dit proces. De dans weerspiegelt wat er intern leeft.

Waarom is de combi zo effectief?

De neurowetenschap kan in dit antwoordt ondersteunen. We weten dat ons brein uit 2 hersenhelften bestaat. Wanneer je danst gebruik je zowel je linker- en je rechterkant van je lichaam. Voor de besturing hiervan wordt de rechter- en de linkerhersenhelft gebruikt. Je rechterhersenhelft zou je kunnen beschrijven als je gevoel en creatieve kant en je linkerhersenhelft als je theoretische en denk kant.

Bij de Magic Dance wordt dus beiden hersenhelften gebruikt in plaats van slechts één deel. Door de dans, het gesprek erover en de truffels maakt het brein nieuwe verbindingen aan, waardoor je oude patronen of gewoontes kan ‘overschrijven’. Nieuwe inzichten kunnen direct worden opgeslagen in het lichaam. Dit maakt alles bij elkaar extra magisch!

Benieuwd naar onze volgende Magic Dance ceremonie? Klik op onderstaande link:

Agenda Magic Dance Events

Bronvermelding:

 • Van Manen, J. (2012). Danscoaching persoonlijke ontwikkeling door fysieke en mentale expressie (1e druk). boom/nelissen.
 • Van der Putten, M. (2021). Wat is truffeltherapie? Geraadpleegd op 7 november 2021, van https://triptherapie.nl/wat-is-truffel-therapie/

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Creatief met dansen, coaching en truffels

Bezoek ook onze partnersites zoals Truffel sessie, lsd therapie, truffel ceremonie, LVL 5 en , psiloflora.


Truffel sessie


Psychedelische meditatie


Psychedelische meditatie (bron: Paddotherapie)


Psychedelische meditatie via Psychedelische therapie Nederland: Psychedelische therapie: Psychedelische meditatie Psychedelica als exogeen toegediende meditatie Wat het lichaam zelf voor elkaar krijgt via meditatie of tijdens de droomstaat kan nagebootst worden door het gebruik van psychedelica. De hypothese is dat ongeveer dezelfde stoffen zorgen voor deze droomstaat en dat er daadoord gelijkenissen ontstaan. Personen die […]

Psychedelische meditatie via Psychedelische therapie Nederland:

Psychedelische therapie: Psychedelische meditatie

Psychedelica als exogeen toegediende meditatie

Wat het lichaam zelf voor elkaar krijgt via meditatie of tijdens de droomstaat kan nagebootst worden door het gebruik van psychedelica. De hypothese is dat ongeveer dezelfde stoffen zorgen voor deze droomstaat en dat er daadoord gelijkenissen ontstaan. Personen die tijdens een psychedelische sessie meditatie inzetten kunnen namelijk vaak een stapje dieper gaan en dat kan duiden op een opstapeling van neurotransmitters en psychedelica die beiden op dezelfde receptoren passen.

Zuurstof speelt een rol

Volgens een theorie kan ademhaling DMT vrijgeven of minder snel laten oxideren. DMT is een lichaamseigen neurotransmitters die gekoppeld is aan dromen en hallucineren. DMT heeft de eigenschap snel te reageren met zuurstof en daarom kunnen ademhalingstechnieken die de zuurstof toevoer beïnvloeden het gehalte actief-DMT verhogen.

Psychedelica maken het makkelijker

Omdat de meeste psychedelica zoals psilocybine (psilocine, 4HO-DMT) heel veel lijkt op DMT en op dezelfde receptoren passen, maar langer actief is en in hogere hoeveelheden kunnen worden toegediend, worden psychedelica gezien als een makkelijkere manier om diep te meditatieve staat in te komen. Dat alles terwijl de psychedelica het harde werk uit handen nemen.

Meer weten over mediteren en psychedelica?

Voor meer informatie kunt u de blog lezen over de meditatie en psychedelica via de volgende link:

Psychedelica en meditatie

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psychedelica therapie: Psychedelische meditatie

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

In samenwerking met deze sites:

Ayahuasca
Neurotransmitter test
Psilocybine kopen
Psilocybine therapie Nederland
Psychedelic therapy
Triptherapie forum
Truffel ceremonie
Truffel therapie

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psychedelische meditatie

Bezoek ook onze partnersites zoals Truffel sessie, lsd therapie, truffel ceremonie, LVL 5 en , psiloflora.


Paddotherapie