Tripsitter Marcel
Meest ervaren tripsitter van regio Amsterdam, Haarlem en Leiden

Ervaring telt

Er is een kleine groep tripsitters in Nederland die dit werk fulltime doet en een groep hobbyisten die soms eens een psychedelische trip begeleiden. Een ervaren tripsitter biedt meer dan een hobbyist die hetzelfde doet, omdat ervaring en kennis van cruciaal belang zijn bij het veilig en effectief begeleiden van een psychedelische trip. Hier zijn een paar redenen waarom een ervaren tripsitter meer te bieden heeft:

1. Veiligheid: Een ervaren tripsitter heeft kennis van de fysieke en mentale effecten van psychedelische drugs en kan de persoon die tript helpen om veilig te blijven. Ze weten hoe ze moeten omgaan met eventuele ongemakkelijke of angstige ervaringen die kunnen optreden tijdens de trip en kunnen de persoon geruststellen en kalmeren.

2. Ondersteuning: Een ervaren tripsitter kan emotionele en psychologische ondersteuning bieden tijdens de trip. Ze kunnen luisteren naar de persoon, hun angsten en zorgen begrijpen en hen helpen omgaan met eventuele moeilijke emoties die naar boven komen. Ze kunnen ook helpen bij het stellen van intenties voor de trip en het begeleiden van reflectie en integratie na de trip.

3. Kennis en vaardigheden: Een ervaren tripsitter heeft vaak training en opleiding gevolgd op het gebied van psychedelische therapie en tripsitting. Ze hebben kennis van verschillende therapeutische technieken en kunnen deze toepassen tijdens de trip om de persoon te helpen bij het verkennen van hun innerlijke wereld en het bereiken van persoonlijke groei en inzicht.

4. Vertrouwen en comfort: Een ervaren tripsitter kan een veilige en vertrouwde omgeving creëren waarin de persoon zich op zijn gemak voelt om zichzelf volledig open te stellen voor de ervaring. Ze kunnen een sfeer van vertrouwen en acceptatie creëren, wat essentieel is voor een positieve en vruchtbare trip.

Tripsitter met de meeste ervaring

De Tripsitter met de meeste ervaring is Marcel van der Putten. Hij heeft al meer dan 1950 psychedelische sessies begeleidt. De meeste van deze sessies waren truffelsessies en MDMA sessies. Marcel is de oprichter van Triptherapie en is 13 jaar geleden begonnen met het aanbieden van psychedelische sessies en werkt sinds 6 jaar geleden fulltime voor Triptherapie. Hij komt als Tripsitter ook aan huis in de regio Amsterdam, Haarlem en Leiden.

Meer over Marcel

Wil je meer weten over Marcel? Je kunt op zijn profielpagina lezen via de onderstaande knoppen. Neem ook de berichten door waarbij Marcel heeft meegewerkt.

Wat voor psychedelische sessie?

Als je een tip wilt doen kan dat met de bekendere psychedelica (of vergelijkbare) stoffen zoals LSD, MDMA, psilocybine en diverse combinaties van deze drie psychedelische stoffen. Elke variant heeft andere uitwerkingen en kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. De verschillende psychedelische sessies met deze stoffen zijn de volgende:

Overzicht tripsitter inhuren

Heb je meer vragen over het inhuren van een Tripsitter? We hebben in een eerder bericht al vragen beantwoord en de verschillende Tripsitters opgesomd. Neem gerust een kijkje:

Tripsitter en veiligheid | Meer dan tripsitten | MDMA of psilocybine? | Man of vrouw als tripsitter?

Triptherapie Nederland logo
Triptherapie: Psychedelische therapie in Nederland

Triptherapie is een Nederlandse aanbieder die zich richt op psychedelische therapieën. Sinds 2018 bieden ze individuele psychedelische sessies aan met een spiritueel en/of therapeutisch karakter. Ze hebben al meer dan 2300 klanten geholpen tijdens een truffel ceremonie of met het begeleiden van een transformatieve psychedelische therapie met psilocybine, MDMA of LSD varianten.

Veel mensen naar Nederland voor psychedelica therapie

Er zijn verschillende redenen waarom mensen naar Nederland komen voor psychedelische therapie bij Triptherapie. Ten eerste zit de wetgeving mee en kunnen psychedelische therapieën sinds altijd al door blijven gaan. Hierdoor is er meer ervaring en expertise. Veel mensen kiezen Triptherapie vanwege de holistische aanpak waarbij ze het lichaam en de geest als één geheel behandelen. Het Triptherapie traject, die bestaat uit één of meerdere psychedelische sessies met tussenpozen van enkele weken, bevat ook de intake, advies op het gebied van voeding, beweging en supplementen, en de integratie.

Triptherapie

Verschillende psychedelica tijdens therapie

In Nederland is het mogelijk om met legale varianten van psychedelische stoffen sessies te doen. Indien je deze psychedelische sessies met een therapeut doet, wordt dit psychedelische therapie genoemd. Zo kunnen bijvoorbeeld truffels worden gebruikt als vervanger voor psilocybine en zijn er analogen van MDMA en LSD die net zo werken als deze stoffen. Lees meer over deze verschillende psychedelica met therapeutisch potentieel via de knop.

Groepstherapie en truffelceremonies

Naast individuele therapie worden er ook per maand twee of meer groepssessies aangeboden. Dit is meestal minstens één truffelceremonie en één MDMA ceremonie. De verhouding van één begeleider per drie deelnemers en een maximale groepsgrootte van zes personen, zorgt voor beste toezicht, binding en resultaten. Voor de beschikbaarheid, prijs en meer informatie kan je terecht op de website van Triptherapie Nederland.