Waarom dans je kan helpen


Waarom dans je kan helpen (bron: Truffel sessie)


Het originele bericht komt van de onderstaande link Magic Dance: Waarom dans je kan helpen Het lichaam wilt je iets vertellen Vaak zijn we goed geworden in het negeren van ons lichaamssignalen. We denken dat …
Het originele bericht komt van de onderstaande link

Magic Dance: Waarom dans je kan helpen

Het lichaam wilt je iets vertellen

Vaak zijn we goed geworden in het negeren van ons lichaamssignalen. We denken dat we als maar door moeten gaan. Ik zag mijn lichaam vroeger als mijn vijand, zwak, pijn, ziek, moe en daar wilde ik niks van weten. Je lichaam gaat alleen maar harder roepen en meer signalen afgeven dat het niet goed gaat. Je kan het niet blijven negeren, op een dag moet je wel luisteren. Een burn-out, stress klachten, depressie of andere chronische ziektes, het begint ergens en vaak heb je de signalen wel gezien of gevoeld.

We zitten veel in ons hoofd, maar er is meer dan dat. Je beweegt je ook door het leven met je lichaam. Sta daar eens bij stil en luister naar wat het nodig heeft. Wanneer je besluit meer in contact te zijn met je lijf en daar vrienden mee te worden ontstaat er een mooie samenwerking. Je krijgt door wat je behoeftes zijn en wat je nodig hebt om meer in balans te leven.

Kom in beweging

Door je lichaam letterlijk in de beweging te brengen ontstaat deze connectie natuurlijk. Dat is wat we doen tijdens de Magic Dance. We creëren een ruimte waarin je door middel van beweging dichterbij jezelf komt en ook beter in contact komt met elkaar. Dans hoe jij je voelt en ontdek het verhaal die je lichaam je wilt vertellen.

Ervaren en verwerken

Het gaat niet om het dansen. Het gaat om bewegen zoals je lichaam je op dat moment ingeeft. Het helpt je onder andere om inzichten te krijgen over jezelf, je meer in contact te brengen met je lijf, meer zelfvertrouwen te krijgen en los te komen van emotionele blokkades. De muziek helpt mee om je gedachten uit te zetten.

Als je je kan openstellen en je energie kan laten stromen, dan kan opgeslagen stress of trauma vrijkomen. Hierdoor raak je meer ontspannen, voel je je vrijer en kom je dichterbij wie je bent.

De Magic Dance helpt je om dat te bereiken.

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Waarom dans je kan helpen

Bezoek ook onze partnersites zoals Truffel sessie, lsd therapie, truffel ceremonie, LVL 5 en , psiloflora.


Truffel sessie